Opening expositie zondag 11 september 2022: Natuur Inspiraties! deel 2

Beste kunstliefhebber,

Hierbij een vriendelijke herinnering aan de opening van de nieuwe expositie bij Galerie JoLi komende zondag 11 september 2022: Natuur Inspiraties

We nodigen u van harte uit voor de opening om 15 uur, in aanwezigheid van de kunstenaars! Inloop vanaf 13 uur.Deze expositie laat kunstwerken zien van Janus Metsaars, José op ten Berg en Uwe Poth. Zij zijn alle drie gefascineerd door wat ze in de natuur hebben ervaren en gebruiken dit als inspiratie om schilderijen te maken. Ervaringen uit hun jeugd, uit reizen naar verre oorden of gewoon uit de eigen streek of achtertuin!De expositie is van 11 september tot en met 13 november 2022, we zijn dan elke zaterdag en zondag open van 13-18 uur en op andere tijden/dagen op afspraak. Zegt het voort! Welkom om te komen kijken, en goed te combineren met al het andere moois in Limburg!

Hieronder enkele nieuwe foto’s en teksten.

Uwe Poth 
Hortus-D. – (bekentenis van kleur)

De Hortus of tuin van Uwe Poth strekt zich uit tot ver buiten zijn eigen achtertuin vol bloemen, planten, fruitbomen en een prachtige kas. Zijn Hortus is een metafoor, het is het idee van alle cultuur – alles wat wordt gecultiveerd, gekoesterd, onderhouden en soms vergeten.


Uwe Poth, Hortus D3, 2022, 60 x 40 cm

José op ten Berg

Na haar reizen naar Spitsbergen, Antarctica en Groenland is José op haar atelier gaan schilderen, grotendeels uit haar hoofd. Wat helpt om in die juiste sfeer te komen zijn voor haar ook de verhalen van poolreizigers. De schilderijen die ze achteraf gemaakt heeft zijn meer uitgesproken. IJswanden in verticale penseelstreken, witte verf van een bijna droge kwast, Een zee van vegen blauw, rood, geel, groen en oranje.


José op ten Berg, Landmannalaugar, ei-tempera op linnen,  48 x 30 cm

Janus Metsaars

De vloer van het atelier van Janus Metsaars lijkt net een schilderij. Overal verf, soms in kleine hoopjes op de vloer. Dat komt omdat Janus zijn schilderijen op de grond legt. Hij prepareert ze eerst met vloeibaar polyurethaan als bindmiddel, vermengd met kalk en zilverzand. Dan gaat hij er de verf op aanbrengen. Hij giet, spat en kwast. Als de verf droog is, volgt het tweede deel. Plamuren, opzetten tot hij er in de laatste fase weer overheen gaat schilderen. Net zolang tot het goed is. Zijn schilderijen groeien organisch. Ze zijn gelaagd, lijken weggelopen uit de natuur, met uitstulpingen van verf die net niet van het doek vallen.
(Uittreksel uit tekst van Gerrit van den Hoven uit het boekje : Losgroeien 2018)


Janus Metsaars, Streaming, 2020, Pigmenten, binder, zand, linnen, 70 x 60 cm

Volgende exposities
Van zondag 27 november t/m zondag 22 januari 2023:
Zaida Oenema, Gerda Kruimer en Fiene Scharp

Galerie JoLi
Exposities van kunst in onze ruime galerie in Limburg! Met een fantastisch uitzicht over de Grensmaas. Kunstenaars tonen hun werk en bezoekers krijgen gelegenheid om deze kunst te bewonderen! De galerie ligt vlak bij Sittard op slechts een paar autominuten van de snelweg A2. Gratis parkeren voor de deur! Prima te combineren met een bezoek aan het mooie Limburg!
Copyright © 2022 Galerie JoLi, All rights reserved.

Galerie JoLi
Holsberg 81A
6129 KM Urmond
06-57395724
email Johan.terhaar@live.nl
Elke zaterdag en zondag open van 13-18 uur.
Alle andere dagen op afspraak, bel of mail voor een geschikt moment.
Welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven