Opening expositie Natuur Inspiraties!

Beste kunstliefhebber,

De nieuwe expositie bij Galerie JoLi opent op zondag 11 september 2022: Natuur Inspiraties!

We nodigen u van harte uit voor de opening om 15 uur. Deze expositie laat werk zien van Janus Metsaars, José op ten Berg en Uwe Poth. Zij zijn alle drie gefascineerd door wat ze in de natuur hebben ervaren en gebruiken dit als inspiratie om schilderijen te maken. Ervaringen uit hun jeugd, uit reizen naar verre oorden of gewoon uit de eigen streek of achtertuin! De expositie is van 11 september tot en met 13 november 2022, we zijn dan elke zaterdag en zondag open van 13-18 uur en op andere tijden/dagen op afspraak. Zegt het voort! Welkom om te komen kijken,
en goed te combineren met al het andere moois in Limburg!

Janus Metsaars

De schilderijen van Janus Metsaars groeien organisch. Ze zijn gelaagd, lijken weggelopen uit de natuur, met uitstulpingen van verf die net niet van het doek vallen. Soms denk je aan korstmossen in de natuur, aan licht dat in een bosmeertje valt of aan een melkwegstelsel ver in het heelal. Zijn werk heeft soms iets van materieschilderijen uit de jaren zeventig toen kunstenaars ook allerlei materialen door hun verf mengden. Als zoon van een leerlooier bewerkt hij de huid van het schilderij. Maar een materieschilder is hij niet, een landschapsschilder evenmin. Janus laat gewoon de verf groeien. (Uittreksel uit tekst van Gerrit van den Hoven uit het boekje: Losgroeien 2018)


Janus Metsaars, Another planet, 2022, 45 x 40 cm, Pigmenten, binder, zand, paneel 

José op ten Berg
Haar reizen naar Spitsbergen, Antarctica en Groenland zijn de oorsprong van haar fascinatie voor het ijs en de landschappen die ze daar heeft gezien, overdonderend, groot en imposant. Uitgestrekte witte vlaktes, het lichte land vloeit over in een grijze of blauwe lucht, één en al atmosfeer met enkel een donker accent. Door het varen in het eindeloze “niets” wordt je hoofd leger en juist als je hoofd dan net zo leeg is als het uitzicht verschijnen de eerste ijsbergen. De vorm van een ijsberg, de kleur, het blauw in het ijs en de reflecties van het licht daarin, dat kun je niet van te voren bedenken dat zie je pas in het echt.Reizen, zowel reële als fictieve, vormen de belangrijkste inspiratiebronnen van haar werk. José schildert grotendeels uit het hoofd, op haar atelier kan ze alle onderdelen, licht, lucht, ijs, vorm en kleur ontrafelen en de reizen vertalen naar beelden.  Ze werkt voornamelijk met ei-tempera op doek.


José op ten Berg, Landmannalaugar, Ei-tempera op doek, 35 x 25 cm

Uwe Poth

‘Uwe Poth malt sich mit aller Leidenschaft die Seele aus der Brust’

Uwe Poth verwerkt in elk kunstwerk een veelheid aan fragmenten uit zijn tuin. Soms zijn deze fragmenten voor de hand liggend en opvallend rechttoe rechtaan, terwijl andere elementen verborgen blijven. Uwe gebruikt een combinatie van technieken wat leidt tot een fascinerende gelaagdheid in zijn werk. Deze gelaagdheid, deze opeenstapeling van beelden en symbolen is meer dan een methode. Het is ook een afdruk, een weerspiegeling van de geschiedenis van de mensheid.


Uwe Poth, Hortus D – coc A – 2022, Olieverf op doek, 100 x 70 cm

Volgende exposities
Van zondag 27 november t/m zondag 22 januari 2023:
Zaida Oenema, Gerda Kruimer en Fiene Scharp
 
Galerie JoLi
Exposities van kunst in onze ruime galerie in Limburg! Met een fantastisch uitzicht over de Grensmaas. Kunstenaars tonen hun werk en bezoekers krijgen gelegenheid om deze kunst te bewonderen! De galerie ligt vlak bij Sittard op slechts een paar autominuten van de snelweg A2. Gratis parkeren voor de deur! Prima te combineren met een bezoek aan het mooie Limburg!

Copyright © 2022 Galerie JoLi, All rights reserved.

Galerie JoLi
Holsberg 81A
6129 KM Urmond
06-57395724
email Johan.terhaar@live.nl
Elke zaterdag en zondag open van 13-18 uur.
Alle andere dagen op afspraak, bel of mail voor een geschikt moment.
Welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven