Expositie LIGHT SPACE TIME

Simone Albers, Lisette Schumacher, Annemarie Slobbe

Tot en met zondag 22 november 2020.

Drie getalenteerde vrouwelijke kunstenaars met bijzonder en zeer eigen werk. Zie onder dit bericht een beschrijving en een paar foto’s van hun werk. Kom kijken naar hun prachtige kunstwerken!

Inspiratie halen zij uit het licht in de ruimte om ons heen, zowel op aarde als in het heelal. Zij vertalen dit in beelden waarin zij laten zien hoe wij ons tot deze ruimte verhouden, in verwondering en verstilling. Zie hieronder een beschrijving van het werk van de kunstenaars.

Hartelijk welkom!

Wij hanteren de veiligheidsregels van het RIVM. In de galerie is er voldoende ruimte om afstand te houden. Voelt u zich niet lekker of heeft u klachten dan vragen we u om een andere keer te komen.

Simone Albers

Het werk van Simone Albers begint bij de fascinatie voor het ontstaan en de evolutie van de kosmos.
Met behulp van natuurwetenschap en filosofie probeert ze de complexe mechanismen, verborgen achter het direct waarneembare, te begrijpen.
Wat er uit die zoektocht komt, zijn kleurrijke series abstracte schilderijen die op speelse wijze die complexiteit verbeelden en tegelijkertijd onze relatie daartoe onderzoeken.

Lisette Schumacher

Lisette Schumacher experimenteert met uiteenlopende gereedschappen, waarmee ze op methodische wijze werkt. In haar schilderijen staan vorm, ordening en lichtwerking centraal met de focus op modernistische architectuur.
Sinds begin 2018 bezoekt en observeert ze de ontwerpen van Le Corbusier die hij in Frankrijk heeft gerealiseerd. Hij was een invloedrijke stadsplanner met als doel betere leefomstandigheden te creëren voor de inwoners van drukke steden.
Tijdens bezoeken of tijdelijk verblijf bekijkt ze hoe de functie van het gebouw de vorm heeft bepaald met daaraan gelinkt de indeling en maatvoering.
Tevens observeert ze hoe de lichtwerking is geoptimaliseerd voor de gebruiker. Haar bevindingen zijn aanleiding om te schilderen, veelal serieel, in filmische scenes met gereconstrueerde elementen.
 

Annemarie Slobbe

In hemellichamen, zwarte gaten en stromende wateren ziet Annemarie Slobbe de potentie om dat wat gevormd is weer vormloos te laten worden.
Patronen en kleuren, die veelal gebaseerd zijn op de lucht, geven het verstrijken van de tijd weer.
Deze elementen zijn een weerspiegeling van de meditatieve aard waarop het werk is gebaseerd.

Scroll naar boven