Zomerexpositie 2021

Zomerexpositie 2021 vanaf zondag 11 juli

De Zomerexpositie 2021 is een groepsexpositie waarin kunst wordt getoond van bekende kunstenaars en ook van een aantal nieuwe kunstenaars in de galerie. We zijn blij het werk te kunnen laten zien van Hugo Tieleman en van Danny Giesbers. Hieronder staan foto’s van hun werk met een korte beschrijving.

In de Tuinkamer laten we het prachtige ruimtelijke werk zien van Jan Goossen, het keramische werk van Yvette Lardinois en de fraaie strakke werken van Frank Åsnes. Zie de foto’s en beschrijvingen.

Welkom om te komen kijken!
 
Hugo Tieleman

Kleurrijke schilderijen verbeelden de invloed van de mens op de natuur, zoals in de schilderijenserie Trans Niger Pipeline, waarin landschappen met olie zijn besmeurd. Hij ziet zijn werken niet als een aanklacht, maar wil de interactie tussen mens en natuur laten zien. “De tragedie van het landschap, dat is waar mijn werk over gaat”. Hugo won diverse keren de Publieksprijs behorend bij de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst.

Hugo Tieleman, origineel schilderij op papier
Danny Giesbers

Danny werkt deels algoritmisch en deels intuïtief. Zijn kunstwerken bestaan uit verschillende lagen die meditatief worden aangebracht. Materiaalkeuze en toeval zijn belangrijke factoren bij het tot stand komen van zijn kunst. Hij streeft ernaar om zijn werken futuristisch en digitaal te laten lijken, hoewel ze volledig met de hand zijn gemaakt. Voor zijn Shifts-schilderijen gebruikt hij fosforescerende pigmenten om lichtgevende kleurvelden te creëren die oplichten in het donker. Deze kunstwerken roepen sereniteit, dissonantie, harmonie en verandering op.
 

Danny Giesbers, Peacock Mantis Shrimp, Acrylics, epoxy resin and phosphorescence on wood, 100 x 100 cm

Marja Koenraad

Persoonlijke, onderzoekende en intuïtieve tekeningen op klein formaat.
Door het gebruik van acryl, inkt, pen en verschillende papiersoorten ontstaan nuances in kleur, materialiteit en structuur. Door de structuur van het papier, de vaak dunne horizontale strepen en het gebruik van warme gedempte kleuren doen de tekeningen denken aan textiele stoffen, stempels en prints. De opeenvolging van abstracte, decoratieve vormen, tekens en patronen vormen samen een groter geheel. Een totaalbeeld, een aaneengeschakeld abstract beeld dat delicaat, ingetogen, bedachtzaam en uitbundig tegelijk is.
 
Karin Wiertz

Karin Wiertz is opgeleid als textielontwerpster, dit is zichtbaar in haar schilderijen. Haar doeken zijn van het formaat 120 x 80 cm of 80 x 80 cm. Ze werkt altijd met rechte lijnen: horizontaal, verticaal, diagonaal of geplaatst onder een hoek van 30 graden. Naast acrylverf maakt zij gebruik van textiel zoals lint en vilt.  
 Jan Goossen

“Mijn beelden zijn nagenoeg alle transparant. Ze tekenen in de ruimte, ze omschrijven de ruimte. Ze zijn architecturaal en constructief tegelijk.”
 

Jan Goossen, Paso Doble (Stapeling), Roestvrij staal
Yvette Lardinois

Het wonen in Zeeland inspireert haar tot het thema ‘Landscape.’ Wandobjecten  laten het vlakke Zeeuwse landschap zien in een paar trefzekere kleurige stroken.

Yvette Lardinois, Landschap, keramiek
Frank Åsnes

Materialen kiezen, een vorm laten groeien, kleuren neerzetten, dat is wat de kunstenaar doet. Frank doet dit met uiterste precisie en veel gevoel voor kleur, ritme en structuur.

Frank Åsnes, Wall object nr. 25, kom kijken hoe het is gemaakt!

Overzicht deel Tuinkamer vlnr Jan Goossen, Frank Åsnes, Marti de Greef, Theo Kuijpers
Scroll naar boven