Annemarie Slobbe

In hemellichamen, zwarte gaten en stromende wateren ziet Annemarie de potentie om dat wat gevormd is weer vormloos te laten worden. Patronen en kleuren, die veelal gebaseerd zijn op de lucht, weergeven het verstrijken van de tijd. Deze elementen zijn een weerspiegeling van de meditatieve aard waarop het werk is gebaseerd.

Voor meer informatie zie de website van Annemarie Slobbe: https://annemarieslobbe.com/

“Het leven is als een stroom waarin we worden meegevoerd; we kunnen ons verzetten maar de stroom verandert niet. Waar we wel controle over hebben is onze omgang met de dingen in het leven. We kunnen verkiezen rustig te blijven in de geest, het lot proberen te accepteren.”

Een kleine onregelmatigheid tijdens het maakproces of de weerslag van stug materiaal kan een vooropgezet patroon doorbreken. Door veranderingen in het proces niet te corrigeren maar te accepteren, kan de compositie zich natuurlijk ontwikkelen tot een geheel.

In hemellichamen, zwarte gaten en stromende wateren zie ik de potentie om dat wat gevormd is weer vormloos te laten worden. In deze aspecten herken ik de natuurlijke grootsheid en daarmee de menselijke nietigheid. Ik gebruik deze elementen als een weerspiegeling van de meditatieve aard waarop mijn concept is gebaseerd.
Het cyclische verloop van dag en nacht staat in mijn werk symbool voor veranderlijkheid en tijdelijkheid. Dit omarm ik in mijn kleurkeuze die veelal is gebaseerd op de lucht.
De schilderijen tonen zich in hun volle potentie wanneer ze de tijd krijgen; De beelden hervormen zich naar de lichtval van een moment. Een aantal schilderijen weet zich ook in de nacht te manifesteren met behulp van glow in the dark pigmenten.

Scroll naar boven