Annita Smit

Papierkunst

Haar kunst bestaat uit bijzondere, ambachtelijk gecreëerde, twee- en driedimensionale objecten, gemaakt van allerlei soorten bestaand papier, van overbodig geworden en dus gerecyclede encyclopedieën of flinterdun bijbelpapier. Het oppervlak wordt bewerkt met onder andere inkt.

Her art consists of unusual, hand-crafted two- and three-dimensional objects made out of all kinds of ready-made paper, ranging from redundant and thus recycled encyclopedias or ultra-thin Bible paper. The surface is treated with ink, among other substances.

Bijzondere, ambachtelijk gecreëerde, twee- en driedimensionale objecten, gemaakt van allerlei soorten bestaand papier, van overbodig geworden encyclopedieën tot flinterdun bijbelpapier. Het oppervlak wordt bewerkt met onder andere inkt. Door geduldig vouwen, snijden en samenvoegen ontstaan ruimtelijke objecten met een grote zeggingskracht. Ritme, beweging, textuur en structuur zijn leidend in deze creaties. Door de ritmiek van de vormen en de subtiele kleurschakeringen ademen de werken een verstilde sfeer van rust en orde. Bij sommige kunstwerken is het werk naturel, is er geen kleur toegevoegd. Bij andere kunstwerken wordt het papier gekleurd met acrylinkten, waardoor een prisma aan kleurnuances ontstaat. Annita ontleent haar inspiratie aan de natuur, aan de kringloop van de seizoenen. De vorm zelf is de boodschap van haar kunst, de kijker wordt uitnodigt zich het kunstwerk toe te eigenen met een persoonlijke interpretatie en beleving.

Zie ook de website van Annita Smit.

Scroll naar boven