Expositie Presently

Zondag 20 februari 2022 is de opening van de nieuwe expositie bij Galerie JoLi

Hartelijk welkom van 14 tot 16 uur!

Het verrassende werk van Sarah Walker, een zeer gewaardeerde kunstenares uit New York, en de kleurrijke en de complexe kunstwerken van Thomas Kemper uit Keulen, zijn voor het eerst te zien in Nederland. Deze kunstenaars zijn bevriend met de derde kunstenares in deze expositie, Nelleke Beltjens. Ze hanteren alle drie een werkwijze waarin het proces centraal staat. Niets is vooropgezet, ze werken volledig in het nu, presently!

“Presently” is de titel van de nieuwe expositie bij galerie Joli in Urmond (NL). Er worden werken getoond van Sarah Walker (VS), Thomas Kemper (DE) en Nelleke Beltjens (NL). Tussen deze drie kunstenaars zijn duidelijke verschillen te zien qua vormentaal. Wat interessant is, is dat ze zo verbazingwekkend goed bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Alle drie de kunstenaars geven de voorkeur aan complexiteit in hun vormgeving die uiteindelijk toch een rust en een uiterst precieze toestand van realisatie laten zien. Die realisatie is onomkeerbaar en niet vooraf gepland. Wat ze gemeen hebben is een procesmatige werkwijze. Een ingewikkeld proces wat Wassily Kandinsky ooit omschreef als “innerlijke noodzaak”. Een werkwijze die gaat over verantwoordelijkheid nemen en vertrouwen hebben. De werken in de expositie zijn kleurrijk, complex, gewaagd voor de kijker, en ademen grote verdieping. Al kijkend kan het proces ontdekt en gevoeld worden waardoor de kijker actief deel uit gaat maken van deze expositie. (tekst Peter Lodermeyer)

De expositie is vanaf 20 februari tot en met zondag 17 april 2022 te bewonderen. Open op zondagen en vrijdagen van 13-17 uur, alle andere dagen op afspraak. Meer informatie op www.galeriejoli.nl of zie Facebook / Instagram van Johan ter Haar.

Welkom om te komen kijken!

Volledige tekst NL

Text German DE

Text English EN

Scroll naar boven