Theo Kuijpers

Theo heeft al een aantal keren bij Galerie JoLi geëxposeerd zowel in de galerie als in de exposities in de kloosterbibliotheek in Wittem. Onderstaande kunstwerken zijn aanwezig in de voorraad van  Galerie Joli. Ook een gesigneerd boek over zijn reizen naar en werk over Australië is in de galerie te koop.

Bouwer van schilderijen

Theo Kuijpers (Helmond, 1939). Tot op de dag van vandaag ontstaat zijn werk veelal volgens de methode: Reizen (naar Marokko, Australië, Italië, Frankrijk, IJsland en vele andere landen); rondkijken; weergeven in vorm en kleur op doek van wat er in hoofd en hart als essentie van zijn indrukken overblijft. Aanvankelijk was hij een materiekunstenaar in de trant van Tapiès. Zo ving hij in vitrines met varkensblaas, lood, hout en andere materialen zijn tot kunst gestolde herinneringen aan zijn afkomst uit een boerengezin in Mierlo. Al heeft hij zich in de loop der jaren meer en meer ontwikkeld tot een abstract schilder, hij is een constructivist gebleven. Niet alleen zijn handschrift doet dikwijls denken aan architectuur, door naast verf gebruik te maken van tentzeil, touw en takken, toont hij zich eveneens een ‘bouwer’ van schilderijen. Werk van Theo Kuijpers is opgenomen in onder meer de collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Van Abbemuseum in Eindhoven, Galerie Joli en particuliere verzamelaars in binnen- en buitenland.

 

 

Voor meer informatie zie de website van Theo Kuijpers

Prachtig boek over zijn reizen naar Australië en de kunstwerken, geïnspireerd op zijn indrukken van het land. Een gesigneerd exemplaar is te koop in de galerie.

Scroll naar boven