Zomerexpositie 2019

Werken uit de collectie van de galerie

Reinoud van Vught, Theo Kuijpers en Ger Lataster

Deze nieuwe galerie in Berg aan de Maas (Limburg, NL) toont in de Zomerexpositie een selectie uit de eigen collectie van deze gerenommeerde kunstenaars. Te zien van 27 juli tot en met 1 september 2019.

Reinoud van Vught, Zonder Titel, 2017, acryl op papier, 80 x 92
Reinoud van Vught, Zonder Titel, 2017, acryl op papier, 80 x 92

Reinoud van Vught is bekend om zijn kleurrijke aquarelachtige schilderijen van florale vormen. Zijn werk gaat over groei en verval, dat kun je natuur noemen, maar misschien is het meer het leven zelf, en de onvermijdelijke dood die daarbij hoort. Hij werkt spontaan met vloeibare verf waarbij toeval de ruimte krijgt naast meer gedirigeerde ingrepen. Van Reinoud van Vught zijn werken op papier te zien van de laatste jaren, van klein naar groot.

Theo Kuijpers, Olieverf op zeil, 1992, 170 x 127, lijst 199 x 154
Theo Kuijpers, Olieverf op zeil, 1992, 170 x 127, lijst 199 x 154

Theo Kuijpers is een bouwer van schilderijen; zijn werken zijn veelal impressies van reizen naar verre landen. Vanuit het rondkijken wordt in vorm en kleur weergegeven wat er in hoofd en hart als essentie van zijn indrukken overblijft. Hij heeft zich meer en meer ontwikkeld tot een abstract schilder maar is een constructivist gebleven. Zijn handschrift doet dikwijls denken aan architectuur, naast verf gebruikt hij tentzeil, touw en takken, waarmee hij zich eveneens een ‘bouwer’ van schilderijen toont. Van Theo Kuijpers is een groot schilderij op tentzeil te zien en enkele kleinere werken op papier.

Ger Lataster, Aquarel op papier, 1989, 51 x 36, lijst 76 x 62

Ger Lataster werkte abstract expressionistisch en was een van Nederlands succesvolste kunstenaars van zijn generatie. Hij was een van de Amsterdamse Limburgers en is bekend van de monumentale plafondschildering voor het Mauritshuis in Den Haag. Galerie JoLi toont een aantal originele werken en etsen en litho’s.

Het werk van deze drie kunstenaars is opgenomen in meerdere musea en diverse collecties. Nu te zien bij Galerie JoLi in de Zomerexpositie!

De expositie loopt t/m zondag 1 september 2019.

Galerie JoLi, Holsberg 81A, 6129 KM, Berg aan de Maas, Urmond (bij Sittard)

www.galeriejoli.nl                   Facebook Galerie JoLi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven