Verbeelding van de Natuur

“Verbeelding van de natuur”

Van zondag 25 februari 2024 tot en met zondag 14 april 2024

Expositie van kunstwerken van Arjan van Arendonk, Han Klinkhamer en Ingrid Simons.

Een expositie van drie kunstenaars die de natuur als uitgangspunt hebben en die op eigen wijze verbeelden in hun kunstwerken.

Opvallend aan de schilderijen van Arjan van Arendonk is het gebruik van bedrukte stoffen als ondergrond. Dit past naadloos binnen zijn visie dat kunst vooral ‘’dichtbij’’ is. Een alledaags product wordt getransformeerd tot kunstwerk. Wat verder in het oog springt is dat hij naast acrylverf ook gekleurde siliconen in zijn doeken aanbrengt. Verder treffen we regelmatig borduurwerk aan. De natuur is de grote leermeester voor zijn werk.

De beelden die Han Klinkhamer creëert zijn gemengde beelden. Van dichtbij bekeken bezitten ze een zekere abstractie, van verder weg bezien ogen ze welhaast impressionistisch. De kunstenaar toont de kijker zijn indrukken, zijn reflecties over wat hij heeft waargenomen. Uit zijn schilderijen en tekeningen spreekt een persoonlijke wijze van registreren van het landschap in al haar aspecten.

Ingrid Simons werkt in het grensgebied tussen figuratie en abstractie, de nietigheid van de mens en pogingen om de grootsheid en de kracht van de natuur in twee dimensies te vatten. De hoofdrolspeler is met regelmaat het immense, ongepolijste en niet in te schalen natuurlijke landschap. Haar schilderijen bevatten een herkenbaar sfeervol kleurenpalet dat atmosferen van explosieve energie en de voelbare energie van het land belichaamt.

Tijdens de expositie elke zaterdag en zondag open van 13 tot 17 uur, andere tijden en dagen op afspraak open.

Scroll naar boven