Marti de Greef

Wat in de meest recente beelden van Marti de Greef opvalt is vooral het diverse materiaalgebruik zoals brons, hout, aluminium, porselein, en lood.

Ook experimenteert hij nog steeds met de nieuwe mogelijkheden van de vormentaal. Deze wordt rustiger maar is nog steeds dynamisch. Compacte vormen hebben meestal de voorkeur en moeten zeker in evenwicht zijn, zelfs als het beeld balanceert op bijvoorbeeld één been. De compositorische mogelijkheden van het menselijk lichaam blijven hem buitengewoon boeien, prikkelen en uitdagen.

Zijn beelden ontstaan niet uit inspiratie of voorstudies maar rechtstreeks uit zijn handen. Dan ontstaan er vormen waar hij op door kan gaan met modelleren tot de dynamiek van het menselijk lichaam wordt bereikt. Veel modellen belanden in de klei-ton tot hij een beeld overhoudt wat de juiste spanning en aantrekkingskracht heeft.
Marti de Greef gunt zich de vrijheid om zich artistiek te bewegen tussen realisme en abstrahering, met vorm, figuur en evenwicht als uitgangspunt.

De sculpturen van Marti de Greef zijn sterk fysiek aanwezig en hebben impact op de toeschouwer.

Voor meer informatie zie de website van Marti de Greef: www.martidegreef.nl

Scroll naar boven