Rondleiding Natuur inspiraties

Beste kunstliefhebber,

Zondag 23 oktober is er een gratis rondleiding bij de expositie Natuur Inspiraties. Galeriehouder Johan ter Haar zal vertellen over de kunst in de galerie, zowel over de expositie als de kunst in de Tuinkamer. De rondleiding start om 16 uur en zal een uur duren. Daarna wordt er een drankje en een knabbeltje aangeboden. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn!

De expositie loopt tot en met 13 november 2022, we zijn elke zaterdag en zondag open van 13-18 uur en op andere tijden/dagen op afspraak. Deze expositie laat kunstwerken zien van Janus Metsaars, José op ten Berg en Uwe Poth. Zij zijn alle drie gefascineerd door wat ze in de natuur hebben ervaren en gebruiken dit als inspiratie om schilderijen te maken. Ervaringen uit hun jeugd, uit reizen naar verre oorden of gewoon uit de eigen streek of achtertuin!Welkom om te komen kijken!

En goed te combineren met bijvoorbeeld de musea in Sittard, Heerlen en Maastricht!
Hieronder enkele nieuwe foto’s.
Uwe Poth 
Hortus-D. – (bekentenis van kleur)
De Hortus of tuin van Uwe Poth strekt zich uit tot ver buiten zijn eigen achtertuin vol bloemen, planten, fruitbomen en een prachtige kas.

Uwe Poth, Hortus D, COC G, 2022, 100 x 70 cm
José op ten Berg

De natuur van Spitsbergen, Antarctica en Groenland is de inspiratie voor haar werk. IJswanden in verticale penseelstreken, witte verf van een bijna droge kwast, een zee van vegen blauw, rood, geel, groen en oranje.

José op ten Berg, Landmannalaugar, ei-tempera op linnen,  48 x 30 cm
Janus Metsaars
Zijn schilderijen groeien organisch. Ze zijn gelaagd, lijken weggelopen uit de natuur, met uitstulpingen van verf die net niet van het doek vallen.

Janus Metsaars, Papavers, 2022 , Pigmenten, binder, zand, linnen, 40 x 30 cm

Volgende expositie
Van zondag 27 november t/m zondag 22 januari 2023: Poetic Systems met Zaida Oenema, Gerda Kruimer en Fiene Scharp. Wordt vervolgd!

Galerie JoLi
Exposities van kunst in onze ruime galerie in Limburg! De galerie ligt vlak bij Sittard op slechts een paar autominuten van de snelweg A2. Gratis parkeren voor de deur. Prima te combineren met een bezoek aan het mooie Limburg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven