Winterexpositie on-line tijdens Lockdown

We willen u in deze lockdown de mogelijkheid bieden de prachtige Winterexpositie on-line te beleven totdat we weer gewoon open mogen. Maak hiervoor een afspraak om rondgeleid te worden via een Zoom of Whatsapp verbinding. U wordt dan persoonlijk rondgeleid waarbij we de kunstwerken die u interesseren van alle kanten kunnen laten zien! Schroom niet, we zullen net zo enthousiast als in de galerie vertellen over de kunstenaars en de kunst die zij voor u hebben gemaakt.

Welkom in de on-line galerie!

Verder hebben we veel meer kunstwerken van de Winterexpositie op onze website geplaatst zodat u daar een goede indruk kunt krijgen van al het moois dat we exposeren.

Natuurlijk is het werk in het echt altijd mooier dus als u een kunstwerk wil aanschaffen dat kunnen we een afspraak maken voor bezichtiging bij u thuis of in de galerie. Natuurlijk alles met inachtneming van alle RIVM maatregelen zoals een mondkapje en afstand houden. De Winterexpositie zal worden verlengd om u in het nieuwe jaar alsnog de gelegenheid te geven te komen kijken. De verlenging is in ieder geval tot en met zondag 28 februari 2021 en mogelijk langer als de lockdown wordt verlengd.

We wensen u prettige dagen en een mooi, gezond en
kunstrijk NIEUW JAAR 2021! 

Hieronder vindt u nog een aantal niet eerder getoonde kunstwerken van de kunstenaars in de Winterexpositie bij Galerie JoLi.
 
Ien Lucas maakt abstracte schilderijen met acrylverf en diverse materialen die nauw verwant zijn aan de schilderkunst. Haar breed georiënteerde onderzoeken op klein formaat (notities) kunnen aanleiding geven om op grote formaten te worden uitgewerkt. Verf, vorm, kleur, formaat en verschillende materialen waaronder textiel zijn de elementen waarmee zij telkens weer verrassende kunstwerken weet te creëren. Bijvoorbeeld de serie “Cut” waarin op een speelse manier het kader van het schilderij is uitgesneden.
 
Ien Lucas, Cut 02.09.2018, Acrylverf op canvas op hout, 99 x 65 x 2 cm        

Reinoud van Vught vindt zijn inspiratie in de natuur en in de traditie van de schilderkunst. Vaak komen organische en florale motieven naar voren. De veelal vloeibare verf en het toeval krijgen alle kans met een afwisseling van verf uitgieten, vrije intuïtieve en meer nadrukkelijke ingrepen. In zijn nieuwe serie maakt hij gebruik van drippings zoals Jackson Polluck dat deed. Het zijn echter uitdrukkelijk geen kopieën van deze Amerikaanse kunstenaar maar zoals altijd weet Reinoud zijn eigen weg te vinden in deze techniek.
 
Reinoud van Vught, Zonder titel, 2020, Acryl op doek, 60 x 70 cm

Seet van Hout maakt kunst waarin de diversiteit van vorm, kleur en betekenis van de bloemenwereld wordt onderzocht. Met veelkleurige verfexplosies aan de ene kant en serene bloemborduursels aan de andere kant.

 
Seet van Hout, Blumenzucht, 2009-2016, Acryl op doek, 60 x 40 cm 

Janus Metsaars vindt in de vrije natuur veel inspiratie voor zijn werk. Landschappelijke ruimten, zee, aarde, regen, lucht krijgen allemaal wel eens een plaats in zijn schilderkunst. Met pigmenten, binder en zand maakt hij door veel lagen te schilderen een waar landschap op doek of paneel.

Janus Metsaars, Zonder titel, 2020, Pigmenten, binder, zand, paneel, 40 x 30 cm 

Sabine Lintzen probeert in haar glasobjecten ordening en structuur aan te brengen in de wereld om haar heen, haar gedachten als het ware te fixeren in glas.


Sabine Lintzen, Little Thread Rauch Grey, 2017, h=10 cm, w= 20 cm M.01265 R.P.  

Linda Arts maakt kunstwerken met ritmische aaneenschakelingen van wit en zwart. Door het spel met licht en donker lijken de werken optische illusies. ‘Ik ben een minimalist van de subtiel romantische soort’. Linda Arts, Zonder Titel # 294, 2019, Olieverf op doek (twee delen), 60 x 60 cm    

Annemarie Slobbe werkt met patronen en kleuren, die veelal gebaseerd zijn op de lucht. Ze geven het verstrijken van de tijd weer. Deze elementen zijn een weerspiegeling van de meditatieve aard waarop het werk is gebaseerd.

Annemarie Slobbe, Zonder titel, 2019, Scratchboard en epoxy, 20 x 20 cm

Galerie JoLi
Johan ter Haar
Holsberg 81A
6129 KM Urmond
06-57395724
email Johan.terhaar@live.nl

Vanwege lockdown tijdelijk alleen on-line te bezoeken,
bel of mail voor een on-line afspraak.

Ook on-line van harte welkom!

www.galeriejoli.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven