Opening Presently zondag 20 februari 2022

Opening expositie Presently

Komende zondag 20 februari 2022 is de opening van de nieuwe expositie bij Galerie JoLi, hartelijk welkom van 14 tot 16 uur. Preview is mogelijk vanaf 13 uur. De kunstwerken van Sarah Walker en Thomas Kemper zijn voor het eerst in Nederland te zien!

Zelfs een oppervlakkige blik op het werk van Sarah Walker, Nelleke Beltjens en Thomas Kemper onthult duidelijke verschillen tussen hen in termen van techniek en vormentaal. In de loop van vele jaren hebben de drie kunstenaars elk hun eigen opvattingen over beeldkracht en bijbehorende artistieke werkwijzen ontwikkeld. De drie persoonlijke stijlen blijken zo origineel te zijn dat er zeker geen gevaar voor verwarring tussen hen bestaat. Het is des te verbazingwekkender om te zien hoe goed deze drie kunstenaars toch samenwerken in de tentoonstelling “Presently”, hoe perfect zij elkaar aanvullen en bevestigen. De redenen hiervoor zijn velerlei; de meest opvallende, onmiddellijk in het oog springende oorzaak is zeker het feit dat alle drie de kunstenaars de voorkeur geven aan beeldende oplossingen van grote complexiteit.

(tekst Peter Lodermeyer)

Welkom op de opening!

 

Expositie Presently, samengesteld beeld met werk van de 3 kunstenaars   “Presently” is de titel van de nieuwe expositie bij galerie Joli in Urmond (NL). Er worden werken getoond van Sarah Walker (VS), Thomas Kemper (DE) en Nelleke Beltjens (NL). Tussen deze drie kunstenaars zijn duidelijke verschillen te zien qua vormentaal. Wat interessant is, is dat ze zo verbazingwekkend goed bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Alle drie de kunstenaars geven de voorkeur aan complexiteit in hun vormgeving die uiteindelijk toch een rust en een uiterst precieze toestand van realisatie laten zien. Die realisatie is onomkeerbaar en niet vooraf gepland. Wat ze gemeen hebben is een procesmatige werkwijze die gaat over verantwoordelijkheid nemen en vertrouwen hebben. De werken in de expositie zijn kleurrijk, complex, gewaagd voor de kijker, en ademen grote verdieping. Al kijkend kan het proces ontdekt en gevoeld worden waardoor de kijker actief deel uit gaat maken van deze expositie.

(tekst Peter Lodermeyer)


De expositie is vanaf 20 februari tot en met zondag 17 april 2022 te bewonderen. Open op zondagen en vrijdagen van 13-17 uur, alle andere dagen op afspraak. Meer informatie op www.galeriejoli.nl of zie Facebook / Instagram van Johan ter Haar.

Welkom om te komen kijken!  

Sarah Walker


Sarah Walker, Infrared, Acrylic on Wood Panel ,16 x 16 inches    

Wie zich verdiept in de beeldvelden van Sarah Walker komt onvermijdelijk terecht in een hypnotiserende maalstroom als gevolg van de overvloed aan vormen en kleuren, kleinschalige structuren, tegenstrijdige suggesties van ruimtelijkheid, van symmetrieën en symmetriebreuken. Dit daagt niet alleen het gezichtsvermogen van de kijker tot het uiterste uit, maar ook zijn vermogen tot associëren en zijn verbeeldingskracht. (tekst Peter Lodermeyer)  

Nelleke Beltjens

 
Nelleke Beltjens, detail Suns and Moons of All Times, series2  #4, 2021

In Nelleke Beltjens’ nieuwe serie “Suns and Moons of All Times” worden de cirkelvormige, met waterverf gekleurde kleurvlakken, die als hemellichamen gewichtloos in de witte (imaginaire) ruimte van de schilderijen zweven, geflankeerd of zelfs doorkruist door ontelbare inkt pen streepjes die staccato-achtig op een rij staan. Bovendien zijn er talloze uitsnijdingen die de aandachtige toeschouwer laten weten dat een veelheid van fragmenten uit het papier is gesneden en verplaatst. In feite draagt elk van de vijf werken van de serie elementen van de andere vier in zich, die onderling zijn uitgewisseld in een ingewikkeld proces van metabolisme.  (tekst Peter Lodermeyer)
 
Thomas Kemper

 
Thomas Kemper, oil and alkyd on paper, cut and new reassembled, 53 x 50 cm

De werken van Thomas Kemper blijken visueel uiterst ingewikkeld te zijn. Opvallend is vooral de voortdurende ritmische afwisseling tussen monochrome vlakken en versneden delen die openheid, dynamiek en ruimtelijkheid suggereren. Met hun contrasten en het spel van continuïteit en discontinuïteit van kleuren en vormen creëren ze een wat verwarrende beeldende ruimtelijkheid die heen en weer springt en de blik van de toeschouwer in een eindeloze beweging brengt. Zijn werken, die gemaakt zijn met olieverf en alkyd en waarbij ook sprake is van versnijding en recompositie, staan als het ware als een intermediair tussen de schilderkunst van Sarah Walker en de tekeningen van Nelleke Beltjens. (tekst Peter Lodermeyer)

Expositie Presently, samengesteld beeld met werk van de 3 kunstenaars  

Galerie JoLi

Exposities van hedendaagse kunst van diverse kunstenaars en een fantastisch uitzicht over de Grensmaas. De galerie ligt in het hart van het Rivierpark Maasvallei, een nieuw natuurgebied rondom de Grensmaas in NL en België. Een galeriebezoek als culturele tussenstop tijdens uw wandeling of fietstocht! Ook geschikt om te combineren met een bezoek aan de steden Roermond, Sittard of Maastricht. Op maar een paar autominuten van de snelweg A2 bij Sittard. Gratis parkeren voor de deur!
 
Copyright © 2022 Galerie JoLi, All rights reserved.

Galerie JoLi

Johan ter Haar
Holsberg 81A
6129 KM Urmond
06-57395724
email Johan.terhaar@live.nl

Open zonder afspraak elke zondag en vrijdag van 13-17 uur.
Alle andere dagen op afspraak.
Bel of mail voor een afspraak.

Van harte welkom!

www.galeriejoli.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven