1 mei 2019

Exposities Galerie JoLi

Expositie Ton Slits, Vera Hilger, Michael Krupp

Vanwege het coronavirus verlengd tot en met zondag 5 juli 2020

Komende exposities

Zomerexpositie 2020 van zondag 19 juli tot en met zondag 13 september 2020. Met een mooie mix van werk uit de eigen collectie van Galerie JoLi en nieuwe kunstwerken van kunstenaars die in de galerie hebben geëxposeerd en die in de galerie zullen gaan exposeren.

Kunstdagen Wittem 2020, op de zaterdagen 5, 12, 19 en 26 september 2020 van 12 tot 15 uur. In september mag Galerie JoLi de prachtige bibliotheek van het klooster in Wittem met kunst inrichten tijdens de Kunstdagen Wittem. Dit jaar zijn er vanwege het virus helaas alleen op de zaterdagen concerten en is alleen op die middagen de kunstexpositie te zien. Dit zal een selectie worden van kunst uit eigen collectie van kunstenaars die al in de galerie zijn geweest en een voorproefje van wat er in de galerie gaat komen!

Simone Albers, Lisette Schumacher en Annemarie Slobbe van zondag 20 september tot en met zondag 15 november 2020. Drie getalenteerde vrouwelijke kunstenaars met bijzonder en zeer eigen werk.

Voorgaande exposities

Fantastisch getekend

Van 7 september t/m 24 november 2019
Stefan Bleekrode, Siemen Dijkstra en Gregor Kalus

Galerie JoLi toont werken van drie kunstenaars die gezegend zijn met een groot tekentalent. Stefan Bleekrode is bekend van zijn stadsgezichten. Met een engelengeduld tekent hij met inkt en een kroontjespen bestaande steden, maar ook verzonnen steden die zijn samengesteld uit gebouwen of zelfs hele wijken van verschillende steden. Siemen Dijkstra maakt prachtige houtsnedes van wel 12 drukgangen, met een ongelofelijk resultaat. Hij laat landschappen uit binnen- en buitenland zien die deels ongerept  maar veelal door de mens aangepast zijn. Hij heeft een kritische blik op hoe wij de natuur naar onze hand willen zetten. Gregor Kalus is voor het eerst te zien in Nederland met portretten uit zijn serie ‘Space forgets us’ en expressieve afbeeldingen van dansers. Zijn unieke gebruik van inkt en water geeft een vervreemdend, maar tegelijkertijd fantastisch effect. In hun duidelijkheid belichamen zijn werken een ideaal spiegelbeeld voor de eigen emoties van de kijker.

Stefan Bleekrode, City by the Mountains (detail)
Siemen Dijkstra 1 dag winter
Siemen Dijkstra 1 dag winter
Fantastisch Getekend

Zomerexpositie

Van 27 juli tot en met 1 september 2019. Werk uit eigen collectie van diverse kunstenaars.

Toon Teeken

Van 25 mei tot en met 21 juli 2019
Openingsweekend  25 en 26 mei van 13-18 uur

Schilderijen en werken op papier.
Tekenen, schilderen, het schrift, de handelingen daarvan,
de identiteit, de voortdurende verschuiving en onbekendheid ervan,
zoals iedere tekst te raden laat en ontsnapt aan bepaling en
definitieve betekenis, zijn inhoudelijke constanten in het werk.

Toon Teeken, ZT Gemengde techniek 48x104 Lijst 75x130cm a
Toon Teeken, Zonder titel, Gemengde techniek, 48 x 104 cm Lijst 75 x 130 cm