1 mei 2019

Exposities Galerie JoLi

Winterexpositie 2019

Van 1 december 2019 t/m 2 februari 2020 Officiële opening zondag 1 december om 15 uur. Preview zaterdag 30 november 13-18 uur

Galerie JoLi, een nieuwe galerie in Berg aan de Maas (Limburg), toont werken van drie kunstenaars uit Limburg. Aart-Jan Moerman met reliëfs, Piet van Bragt met tekeningen en Erik Pluis met Epoxy schilderijen.

Kunstenaars bij de Winterexpositie van Galerie JoLi:

Aart-Jan Moerman maakt abstracte, witte, betoverende reliëfs die rust, orde en regelmaat uitstralen. De geometrische patronen blijven boeien door hun licht- en schaduwspel bij wisselend licht.

Piet van Bragt componeert zijn fraaie tekeningen met lijnen, vlakken, structuren en onleesbaar geschreven teksten. Het zijn abstracte weergaven van gedachten, ze geven iets weer van zijn persoonlijkheid.. Experimenteren is belangrijk en is het begin van een ontdekkingsreis, waarbij onbekend is wat hij onderweg tegenkomt en hoe het gaat eindigen.

Erik Pluis maakt prachtige abstracte schilderijen, verf wordt afgewisseld met epoxy lagen, dit geeft een gesuggereerde en daadwerkelijke diepte. Zijn expressionistische werken ontstaan door gestuurd toeval en intuïtie. Het combineren van verschillende verfsoorten en mediums geeft een boeiend samenspel van kleuren.

En verder is ook kunst te zien van onder anderen Barbara Nanning, Arnout Visser, Stefan Bleekrode, Reinoud van Vught, Jeroen Meijs, Eddie Symkens, Theo Kuijpers. Daarnaast is er nog veel kunst in voorraad.

Kom het zien, van harte welkom om te komen kijken!

Komende exposities

16 februari 2020 – 19 april 2020 Ton Slits, Vera Hilger, Michael Krupp

3 mei 2020 – 5 juli 2020 Simone Albers

Voorgaande exposities

Fantastisch getekend

Van 7 september t/m 24 november 2019
Stefan Bleekrode, Siemen Dijkstra en Gregor Kalus

Galerie JoLi toont werken van drie kunstenaars die gezegend zijn met een groot tekentalent. Stefan Bleekrode is bekend van zijn stadsgezichten. Met een engelengeduld tekent hij met inkt en een kroontjespen bestaande steden, maar ook verzonnen steden die zijn samengesteld uit gebouwen of zelfs hele wijken van verschillende steden. Siemen Dijkstra maakt prachtige houtsnedes van wel 12 drukgangen, met een ongelofelijk resultaat. Hij laat landschappen uit binnen- en buitenland zien die deels ongerept  maar veelal door de mens aangepast zijn. Hij heeft een kritische blik op hoe wij de natuur naar onze hand willen zetten. Gregor Kalus is voor het eerst te zien in Nederland met portretten uit zijn serie ‘Space forgets us’ en expressieve afbeeldingen van dansers. Zijn unieke gebruik van inkt en water geeft een vervreemdend, maar tegelijkertijd fantastisch effect. In hun duidelijkheid belichamen zijn werken een ideaal spiegelbeeld voor de eigen emoties van de kijker.

Stefan Bleekrode, City by the Mountains (detail)
Siemen Dijkstra 1 dag winter
Siemen Dijkstra 1 dag winter
Fantastisch Getekend

Zomerexpositie

Van 27 juli tot en met 1 september 2019. Werk uit eigen collectie van diverse kunstenaars.

Toon Teeken

Van 25 mei tot en met 21 juli 2019
Openingsweekend  25 en 26 mei van 13-18 uur

Schilderijen en werken op papier.
Tekenen, schilderen, het schrift, de handelingen daarvan,
de identiteit, de voortdurende verschuiving en onbekendheid ervan,
zoals iedere tekst te raden laat en ontsnapt aan bepaling en
definitieve betekenis, zijn inhoudelijke constanten in het werk.

Toon Teeken, ZT Gemengde techniek 48x104 Lijst 75x130cm a
Toon Teeken, Zonder titel, Gemengde techniek, 48 x 104 cm Lijst 75 x 130 cm