1 mei 2019

Exposities Galerie JoLi

Binnenkort zullen ook de recente exposities hier komen te staan. Alle exposities zijn nu te zien in het menu onder Exposities Galerie JoLi.

Expositie LIGHT SPACE TIME

Simone Albers, Lisette Schumacher, Annemarie Slobbe

Van zondag 20 september tot en met zondag 22 november 2020.

Drie getalenteerde vrouwelijke kunstenaars met bijzonder en zeer eigen werk. Inspiratie halen zij uit het licht in de ruimte om ons heen, zowel op aarde als in het heelal. Zij vertalen dit in beelden waarin zij laten zien hoe wij ons tot deze ruimte verhouden, in verwondering en verstilling.

Reserveren voor opening op zondag 20 september.

De kunstenaars zijn bij de opening aanwezig van 14 tot 17 uur! Laat het ons weten hoe laat u komt via een mail of de telefoon, johan.terhaar@live.nl of 06-57395724. Vanwege Corona willen we het bezoek spreiden over de middag. U kunt reserveren voor de hele uren; 13, 14, 15, 16 of 17 uur. Per uur laten we een beperkt aantal bezoekers binnen.

Hartelijk welkom!

————–

Kunstdagen Wittem 2020

Kunstdagen Wittem 2020, expositie door Galerie JoLi op de zaterdagen 5, 12, 19 en 26 september 2020 van 12 tot 15 uur. In september heeft Galerie JoLi de prachtige bibliotheek van het klooster in Wittem met kunst ingericht tijdens de Kunstdagen Wittem. Dit jaar zijn er vanwege het virus helaas alleen op de zaterdagen concerten en is alleen op die middagen de kunstexpositie te zien. Dit is selectie van kunst uit de eigen collectie van kunstenaars die al in de galerie zijn geweest en een voorproefje van wat er in de galerie gaat komen!

—————

Komende exposities

Ien Lucas, Linda Arts,

Lizan Freijsen, Sabine Lintzen

Ien Lucas, Linda Arts, Lizan Freijsen en Sabine Lintzen van zondag 6 december tot en met zondag 31 januari 2021. Een hele mooie afwisseling van schilderkunst van Ien en Linda, textiel kunst van Lizan en glaskunst van Sabine.

—————-

Voorgaande exposities

Zomerexpositie 2020

Van zondag 19 juli tot en met zondag 13 september 2020. Met een mooie mix van nieuwe kunstwerken van kunstenaars die in de galerie hebben geëxposeerd en die in de galerie zullen gaan exposeren.

Expositie Ton Slits, Vera Hilger, Michael Krupp

Vanwege het coronavirus verlengd tot en met zondag 5 juli 2020.

Winterexpositie 2019/2020

Fantastisch getekend

Van 7 september t/m 24 november 2019
Stefan Bleekrode, Siemen Dijkstra en Gregor Kalus

Galerie JoLi toont werken van drie kunstenaars die gezegend zijn met een groot tekentalent. Stefan Bleekrode is bekend van zijn stadsgezichten. Met een engelengeduld tekent hij met inkt en een kroontjespen bestaande steden, maar ook verzonnen steden die zijn samengesteld uit gebouwen of zelfs hele wijken van verschillende steden. Siemen Dijkstra maakt prachtige houtsnedes van wel 12 drukgangen, met een ongelofelijk resultaat. Hij laat landschappen uit binnen- en buitenland zien die deels ongerept  maar veelal door de mens aangepast zijn. Hij heeft een kritische blik op hoe wij de natuur naar onze hand willen zetten. Gregor Kalus is voor het eerst te zien in Nederland met portretten uit zijn serie ‘Space forgets us’ en expressieve afbeeldingen van dansers. Zijn unieke gebruik van inkt en water geeft een vervreemdend, maar tegelijkertijd fantastisch effect. In hun duidelijkheid belichamen zijn werken een ideaal spiegelbeeld voor de eigen emoties van de kijker.

Stefan Bleekrode, City by the Mountains (detail)
Siemen Dijkstra 1 dag winter
Siemen Dijkstra 1 dag winter
Fantastisch Getekend

Zomerexpositie

Van 27 juli tot en met 1 september 2019. Werk uit eigen collectie van diverse kunstenaars.

Toon Teeken

Van 25 mei tot en met 21 juli 2019
Openingsweekend  25 en 26 mei van 13-18 uur

Schilderijen en werken op papier.
Tekenen, schilderen, het schrift, de handelingen daarvan,
de identiteit, de voortdurende verschuiving en onbekendheid ervan,
zoals iedere tekst te raden laat en ontsnapt aan bepaling en
definitieve betekenis, zijn inhoudelijke constanten in het werk.

Toon Teeken, ZT Gemengde techniek 48x104 Lijst 75x130cm a
Toon Teeken, Zonder titel, Gemengde techniek, 48 x 104 cm Lijst 75 x 130 cm